Gerealiseerde projecten

WONINGEN, MONUMENTEN EN KANTOREN

Meddens Hilversum

JAAR
2018

LOCATIE
Hilversum

STATUS
Gemeentelijk monument

BETROKKEN ARCHITECT
H en E Architecten (t.b.v. appartementen)
Konvorm Buro voor vormgeving en konstruktie (restaurant)
De Horecafabriek (interieur restaurant)

OPDRACHTGEVER
Dhr. Marco van Velthoven (Horecaondernemer)
Dhr. Eelko van Kooten (voormalig eigenaar van Spinnin’ Records)

OMSCHRIJVING

Realisatie van een nieuw visrestaurant en 3 appartementen in het Meddens-pand aan de Kerkbrink 112 in Hilversum. "Meddens" was een winkelketen in de mode met vestigingen in Arnhem, Den Haag, Haarlem, Hilversum, Leidschendam en Rotterdam.

Om het voormalige modehuis om te toveren tot restaurant, is het pand volledig gestript. Op de trap na, met messing look leuning en brede treden. De absolute eyecatcher van de zaak. Met trots hebben wij al het bouwkundige en tegelwerk verzorgt inclusief de realisatie van 3 complete appartementen op de derde verdieping.

Het Meddens-pand staat sinds het faillissement van de winkel in 2010 leeg. De Hilversumse ondernemer Marco van Velthooven en voormalig Spinnin' Records eigenaar Eelko van Kooten, die het pand kocht, beginnen een restaurant met nadruk op vis. Op de menukaart van Meddens speelt vis de hoofdrol en vlees, vega en koffie met gebak een bijrol. Het interieur van Meddens is warm en kleurrijk, met een knipoog naar 'vrouwelijk'. "Want vrouwen bepalen waar gegeten wordt". aldus Van Velthoven. De zaak heeft veel ronde vormen, zachte stoffen, blauw denim, geel rib en mooie tegels in de pasteltinten op de vloer. Op de begane grond is een groot rond bareiland met daaromheen tafels en stoelen geplaatst. Op de eerste verdieping, de grote open keuken en ook op de tussenverdieping staan tafels en stoelen. Op de tweede verdieping bevind zich de private diner-ruimte. De appartementen, die los staan van het restaurant worden apart te huur aangeboden.

Opgeleverd in mei 2018.

Wilt u meer weten over Meddens Hilversum?

https://www.facebook.com/meddenshilversum/
http://www.meddenshilversum.nl/